Identititestyveri Sådan Beskytter Du Dig Blog Identititestyveri Sådan Beskytter Du Dig Blog

Pas på dine ting - både i virkelighen og online

Hvordan undgår du identitetstyveri?

 

Det sker, at fremmede misbruger andres identitet på internettet. Det er nemlig meget nemt at få fat i dine personlige oplysninger og fx købe varer i en andens navn. Men der findes nogle nemme råd, du kan følge, for at undgå identitetstyveri.

  • Lad være med at dele personlige oplysninger på de sociale medier som Facebook, Instagram og forskellige chatrum osv.
  • Undgå at sende personlige oplysninger via e-mails, og det gælder også, hvis du sender en mail til din bank. Det er en god regel kun at oplyse navn, adresse og telefonnummer. Undgå at oplyse dit cpr-nummer via mail.
  • Installer et antivirusprogram. Vi anbefaler en sikkerhedspakke fra F-Secure, som både indeholder en antivirus, browserkontrol og forældrekontrol.
  • Sørg for at din pc, tablet og smartphone hele tiden er opdateret – du kan fx slå automatisk opdatering til.
  • Sørg for at dit trådløse netværk har en adgangskode. På den måde kan andre ikke overvåge dine data.

Med lidt sund fornuft og en række konkrete forholdsregler er du altså godt på vej til at beskytte dig selv mod identitetstyveri.

Vil du gerne vide mere om sikkerhed? Så anbefaler vi, at du downloader app’en ’Mit digitale selvforsvar’: https://taenk.dk/aktiviteter-og-kampagner/apps-fra-forbrugerraadet-taenk/app-mit-digitale-selvforsvar. Her får du ekstra hjælp til, hvordan du gennemskuer fup på internettet – og du kan se aktuelle advarsler om falske e-mails, der er i omløb og få information om evt. fup-konkurrencer, på de sociale medier.