Test din bredbåndshastighed

Du kan til enhver tid teste din bredbåndshastighed. Testen er gratis, og når du har gennemført hastighedstesten, viser resultatet, hvor hurtigt dit internet er lige nu.

Hastighedstesten viser en gennemsnitlig down- og uploadhastighed, hvilket betyder, at der kan være små forskelle, hvis du tester din hastighed flere gange.

Inden du tester:

1. For at måle den hastighed du får i dit stik, skal du teste direkte til stikket. Brug et kabel fra din computer til stikket (alternativt til netværksboksen, hvis du har sådan en) på væggen.

2. Benyt en af følgende browsere: Google Chrome / Firefox. Du kan få vist et forkert resultat i andre browsere.

Er resultatet ikke det, det burde være?

Hvis målingen viser et lavere resultat, end den hastighed du betaler for, skal vi selvfølgelig have kigget nærmere på det. Der kan være flere grunde til, at resultatet af din hastighedstest afviger fra det forventede resultat. Inden du kontakter os, er det en god idé hvis du først tjekker:

• Åbne programmer
    Ofte har din computer en masse små programmer og services åbne, der konstant bruger en lille smule af din bredbåndsforbindelse. Luk eventuelt åbne programmer ned, inden du kører hastighedstesten, for et mere retvisende resultat.

• Tilsluttede enheder
    Du kan eventuelt prøve at afkoble tilsluttede enheder som f.eks. en anden computer, smartphone, printer, kamera, mp3-afspiller og lignende.

• Overhead tager 15 % af hastigheden
    Når du sender (uploader) eller henter (downloader) data over internettet, bliver en del af linjen brugt til at sikre, at dine data bliver håndteret rigtigt. Alle bredbåndsforbindelser i Danmark leveres med overhead, og ca. 15% af hastigheden bruges til dette. Overhead kan du ikke måle, når du tester din bredbåndshastighed.