GigaSpeed - 10-dobling af hastigheden


Dktv I Lejre Gigaspeed

  

Dansk Kabel TV har, som underleverandør til TDCs store projekt ”GigaSpeed”, arbejdet benhårdt på at gennemføre en testinstallation i Lejre. Det har betydet, at en håndfuld adresser i Lejre har fået 10-doblet internet-hastigheden.

  

Med GigaSpeed- projektet opgraderes nettene i Danmark til at kunne håndtere hastigheder op til 1 Gbit inden udgangen af 2017.

Gennem hele projektet udføres en række testinstallationer for at sikre det allerbedste resultat, når installationerne skal udføres i hele landet.

Lejre var udvalgt som det første sted, hvor der skulle gennemføres en testinstallation i uge 19.

 

Vi havde 20 teknikere i gang i Lejre, der forberedte installationen og idriftssættelsen i Lejre fortæller projektchef Theis Hagemann Linnet. Teknikerne skulle blandt andet installere 4 noder og 86 forstærkere inden vi kunne sætte det lynhurtige net i drift til en række beboere.

I sådan en test-installation er der naturligvis altid udfordringer – men vores teknikere knoklede hårdt og fik taget godt hånd om dem. Og den 12. maj nåede vi sikkert i mål og de udvalgte husstande i Lejre fik, som planlagt, fart på nettet siger en glad Theis.

 

Men hvad betyder det egentligt at internettets hastighed 10-dobles?

  

Rigtig mange er afhængige af internettet dagligt, og flere og flere arbejder hjemmefra her i Lejre siger Christian Bordinggaard, formand for bestyrelsen i Lejre Kabelnet.

Teknikerne fra Dansk Kabel TV arbejdede særdeles hårdt på at løse de udfordringer, der opstod, hvilket test-personerne her i Lejre satte rigtig stor pris på, fortæller Christian Bordinggaard.

Det lynhurtige internet giver selvfølgelig masser af muligheder – såvel arbejdsmæssigt som privat, når hele familien skal på nettet samtidig, bemærker Christian Bordinggaard, der glæder sig til at alle i Lejre får adgang til gigaspeed-bredbånd..


Dansk Kabel TV er allerede i gang med flere testinstallationer. Blandt andet fik 10.000 husstande i Vanløse adgang til det hurtige internet i uge 22 og 23, som led i en endnu en testinstallation. Denne installation forløb også planmæssigt.

  

Se nærmere omtale af testinstallationen i Lejre med dette indslag fra TV2 Lorry:

  

Dansk Kabel TV - Vi gør hverdagen lettere

Vi gør hverdagen lettere!

Dansk Kabel TV tilbyder rådgivning om udbygning samt service i jeres antenneanlæg.