GigaSpeed - kabelnet i verdensklasse

TDC skal med projektet "GigaSpeed" inden for de næste tre år, have udbygget bredbåndsnettet til en langt større kapacitet. For kunderne betyder det hastigheder på nettet op til 1 Gbit.

TDC har indgået aftale med den kinesiske virksomhed Huawei om opgradering af nettene. Dansk Kabel TV er valgt som eneleverandør til projektering og installationsarbejdet. Det er dét største landsdækkende opgraderingsprojekt, TDC nogensinde har foretaget.

Alene i Dansk Kabel TV skal 25 personer stå for projektering og 190 teknikere skal foretage installationsarbejdet, som blandt andet består af installering af 75 nye servere, udskiftning af forstærkere, fordelere, konnektorer og noder.

"Det bliver et meget spændende og omfattende projekt, som vi naturligvis vil have stor fokus på de kommende år", siger adm. direktør Henrik Dudek.

"Vi er her i startfasen i gang med rekruttering af de medarbejdere, der skal deltage i projektet. Fra marts til september kører en testfase - hvorefter projektet med projektering, installationer mv. igangsættes", siger Henrik Dudek forventningsfuldt.
   
Opgraderingen kommer til at ske parallelt over hele landet.