25 år med Dansk Kabel TV


Striboll

”25 år er i nogle henseender lang tid og i andre utrolig kort tid. For mig er tiden bare gået hurtigt – med spændende udfordringer gennem alle årene” siger Henrik Striboll Christiansen.

Henrik startede sin karriere i 1989 i Dansk Kabel TV i Ejby. Henrik er uddannet radiomekaniker og havde derfor fra starten stor indsigt i teknikken.

På samme tid introducerede Dansk Kabel TV parabolmodtagelse – og derfor var der travlt med at opsætte store paraboler, dekodere og modulatorer.

”Det var spændende at tilegne sig ny viden og indsigt. Jeg arbejdede blandt andet med at beregne vores store antenneanlæg. I den forbindelse fik jeg rigtig gode relationer til Telestyrelsen og til branchen i øvrigt”, udtaler Henrik.

Dansk Kabel TV fortsatte udviklingen med salg af antenne-udstyr og service på anlæg.

I 1996 blev Dansk Kabel TVs installationsafdeling solgt til TDC Kabel TV.

”Det var en spændende tid”, siger Henrik. ”Vi kom til en virksomhed, der var handlekraftig og med stor professionalisme. Men samtidig var der naturligvis længere mellem beslutning og handling”, husker Henrik Striboll Christiansen.

En af de store milepæle i Dansk Kabel TV var at tilbyde bredbånd via Kabel TV.

Henrik husker hvordan Dansk Kabel TV lånte udstyr i USA til etablering af de første forbindelser.

”For snart 20 år siden kunne vi noget så vildt, som at dele en 128 kbit forbindelse på 6 adresser i samme by over fællesantenneanlægget”, siger Henrik med et smil på læben. Med returvej på bredbånd opstod et nyt fænomen ”Støj i fællesantenneanlægget””, konstaterer Henrik. Dette er et fænomen, som Dansk Kabel TV stadig har fokus på for at sikre højest mulig driftssikkerhed i anlæggene. Det nyeste her er gennemgang af de passive anlægsdele for optimering af signalspændingerne og mere stabile komponenter.

I 2000 blev Dansk Kabel TV landsdækkende, idet flere selskaber blev fusioneret.  Dette sikrede kunderne en god service og stærke bredbåndsløsninger.

”At vi blev landsdækkende med virkelig kompetente og dygtige kollegaer betød, at vi fik brudt monopolerne og skabt den fornødne styrke til at udvikle løsninger, der bare virkede”, udtaler Henrik.

Henrik fik samtidig ansvaret for den store installationsafdeling i Taastrup, der arbejdede på det meste af Sjælland. Det var en tid med masser af ledelse, forretningsudvikling og økonomisk fokus. Henrik husker denne periode som særdeles udfordrende. ”Vi havde konstant fokus på teknikken og sikring af optimal drift på antenneanlæggene”.  ”Samtidig fik vi et meget tæt samarbejde med TDC Kabel TV især om anlægsarbejder”, siger Henrik.

Og udviklingen fortsatte. Efter ca. 10 år begyndte en periode i Dansk Kabel TV med flere fusioner med andre selskaber – for at sikre kunderne stadig bedre bredbåndsløninger og tjenester på nettet.

For Henrik betød det samtidig, at han fik mulighed for at fokusere på én af sine største livsinteresser – nemlig salg. ”Salg har altid været min største passion, for samspillet og relationerne med kunderne er jo helt grundlæggende for virksomheden”, siger Henrik med begejstring i stemmen.

Henrik mener, at nøgleordene gennem en 25-årig karriere har været ”forandring” men altid med fokus på kunderne.

På spørgsmålet om han skal ”bæres ud” svarer Henrik frisk;  ”Nej, helt sikkert ikke – for jeg håber at have et godt helbred, der giver mig mulighed for at fortsætte  mange år endnu – og samtidig have energi til dét liv, der kommer efter min pension fra Dansk Kabel TV”.

Parabol