Wpa3 Router Sikkerhed Wpa3 Router Sikkerhed Mobil

Gør din router arbejdet let for hackerne?

Vi gyser alle ved tanken om indbrud

Når vi forlader vores hjem, er det naturligt, at vi sikrer os mod tyveri på flere områder. Det kan være ved at låse vores dør, sætte en tyverialarm til og ved at drage fordel af godt naboskab. 

Online er vi også udsatte for indbrud i form af hackerangreb. Hackerne kan tvinge sig adgang til vores computere, og vi kan f.eks. få stjålet vores personlige oplysninger og blive ofre for identitetstyveri.

Nøjagtigt som med tyveri i det fysiske hjem, kan vi selv gøre en indsats for at formindske risikoen for at blive ofre for it-kriminelles onde hensigter.

Ferietid/Indbrudstid
Frustreret Identitetstyveri Frustreret Identitetstyveri Mobil

Bør du udskifte din router?

WEP er en sikkerhedsalgoritme, der blev lanceret inden årtusindeskiftet. Denne metode viste sig hurtigt let for it-kriminelle at slippe igennem, blandt andet fordi den ikke automatisk skiftede sin krypteringskode.

WPA erstattede derfor WEP en håndfuld år senere, og siden er opdateringer i form af WPA2 og WPA3 kommet til. WPA3 blev introduceret i 2018. Det anbefales på det kraftigste at udskifte sin router, hvis den kun understøtter WPA, fordi man gør sig selv ekstremt sårbar over for angreb udefra.

Køb ny router
Børn Med Tablet Godt Wifi Børn Med Tablet Godt Wifi Mobil

Garder dig ordentligt med en sikker adgangskode

WPA2 regnes som en god og sikker løsning, men WPA3 gør det ikke desto mindre væsentligt sværere for en hacker at bryde ind i et netværk ved et såkaldt brute force-angreb. Et brute force-angreb går ud på, at hackeren (via et automatisk setup) forsøger at få adgang til netværket ved at afprøve samtlige mulige passwords-kombinationer et efter et.

Derfor anbefales det altid at vælge en kreativ adgangskode, gerne længere end 16 tegn, med kombinationer af tal, specialtegn og store og små bogstaver. Og ord fra ordbogen bør også undgås. 

Opsætningen af din router kan gøre en forskel

Er du i tvivl om, hvordan du sikrer dit WiFi bedst muligt mod angreb udefra, kan du kontakte vores tekniske support.

DKTV sælger kun routere, der har WPA2 eller WPA3-certificeringer. Vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe dig med at finde den optimale løsning for dig, både i forhold til dit behov, men så sandelig også i forhold til din sikkerhed.

Du kan i vores øvrige blogindlæg læse mere om, hvad du allerede nu kan gøre for at gardere dig yderligere mod hacker-angreb.

Teknisk support
Opsætning Router Via Pc Support Opsætning Router Via Pc Support Mobil