WiFi 6 – hvad er det?

WiFi 6 er den næste generation af WiFi, som langsomt er begyndt at komme til verden. Helt enkelt er fordelen ved WiFi 6, at frekvenserne er bedre opdelt. Det betyder, at man kan undgå at sende på de samme frekvenser som fx naboen.

Det kan gøre en stor forskel for dem, der bor i etageejendomme. Her bor der nemlig mange mennesker tæt sammen, og alle vil hver især gerne have deres eget trådløse internet med hver deres router.

Mange routere i samme bygning kan let forstyrre hinanden, og beboerne vil opleve forstyrrelserne ved, at deres internet bliver langsomt og ustabilt.

Trådløst Wifi 6 Dansk Kabel Tv Trådløst Wifi 6 Dansk Kabel Tv Mobil
Wifi6 Hvad Er Det Bedre Wifi Hjemme

Optimerer hjemmenetværket

Men den nye standard vil ikke kun optimere brugen af WiFi i tætbefolket områder. WiFi 6 kommer også til at optimere hver enkelt hjemmenetværk. Der er fart på udviklingen, og vores brug af gadgets, som kører over WiFi, er stærkt stigende.

I dag kan fx både dørlåse, lyskontakter og temperaturfølere køre over WiFi. Og tilmed stiger antallet af tablets, apps og computere per husstand hvert år. Jo flere gadgets og tablets der kører på ét netværk, jo mere travlt vil routeren få, og det vil igen kunne opleves som ustabilt internet.

Men også her kan WiFi 6 noget, som de ældre standarder ikke kan. WiFi 6 giver bedre mulighed for at routeren kan kommunikere med flere enheder i et hjemmenetværk på én gang. Og det vil optimere oplevelsen når man bruger sit hjemmenetværk.

Hvornår kan man komme på?

WiFi 6 er kommet for at blive og bringer en masse fordele med sig. Men hvordan og hvornår kan man komme på WiFi 6? Det kræver først og fremmest, at alle dine tablets er kompatible med den nye WiFi 6 standard.

Det vil sige, at alle enheder i et hjemmenetværk skal understøtte WiFi 6, for at kunne udnytte de nye funktioner. 

Eksempelvis understøtter iPad 10 og iPad Pro fra 4. generation og frem, WiFi 6, men tidligere gør ikke. iPhone 11 var den første iPhone som understøttede WiFi 6.

Næste gang du køber en nyere smartphone eller en nyere router, vil den højest sandsynlig være klar til WiFi 6, og i løbet af 2021 vil de fleste enheder benytte den nye WiFi 6 standard.

Wifi6 Hvornår Kan Man Komme På Wifi6 Hvornår Kan Man Komme På Mobil