GigaSpeed projektet


I januar 2016 underskrev TDC Group og Huawei kontakten om at udbygge og opgradere YouSees kabel-TV-net til at håndtere hastigheder op til 1Gbit/s. Denne teknologi kaldes Docsis 3.1.

Danmark er det første land i verden, der opgraderer hele kabelnettet til at kunne køre så høje hastigheder – og dermed sikre 1,4 mio husstande opkobling til fremtidens bredbåndsforbindelse.

Dansk Kabel TV er valgt som underleverandør til Huawei til udførelsen projekterings- og installationsarbejdet. Dansk Kabel TV har rigtig mange medarbejdere på projektet - både projekteringsmedarbejdere og teknikere.

Det første spadestik blev taget i Lejre d. 9. maj. Her blev udført en testinstallation hvor de tekniske løsninger blev testet. 900 husstande i Lejre og dele af Roskilde blev opgraderet til den nye lynhurtige hastighed.

Projektet og opgraderingen fortsætter frem til udgangen af 2017, hvor alle 1,4 mio hustande har adgang til giga-bredbånd.

Opgraderingen vil forløbe således:

  • 9.- 31. maj – testinstallation i Lejre og dele af Roskilde
  • 1. juni – 31. august – Pilottest i Vanløse
  • 23.– 24. august – Pilottest i Viborg
  • 5. september – Opgradering i hele landet

Foråret og sommeren er således brugt til tests for at sikre at teknikken og processerne er på plads. Fra september 2016 til december 2017 opgraderes nettet i hele landet. Kunderne, der bliver berørt af opgraderingen, bliver løbende informeret af YouSee.

Har du yderligere spørgsmål til Dansk Kabel TV er du velkommen til at kontakte os på 43 32 47 99

   

gigaspeed tekniker

Hjælp til installationer i dit hjem

Vores landsdækkende korps af teknikere kan hjælpe dig med antenne- samt el-installationer i dit hjem.